Wat kost het chippen van een kat?

Door je kat te chippen verklein je de kans op verlies van je huisdier. De kosten van het chippen zijn naar verhouding laag.

Zeer klein implantaat

De microchips die worden gebruikt om katten te chippen zijn niet veel groter dan een rijstkorrel. Op de chip staan cijfers waaruit blijkt dat jij de eigenaar bent van de kat. Instanties als dierenasielen, dierenambulances en dierenartsen hebben de mogelijkheid om de chip uit te lezen. Door de gegevens van de chip te vergelijken met een register, kan worden achterhaald waar de kat thuis hoort. De chip wordt middels een spuitje ingebracht. Dit moet tussen de schouderbladen. De chip wordt niet alleen gebruikt voor katten, maar bijvoorbeeld ook voor honden, koi-karpers en paarden.

Uniek nummer in database

Het nummer op de chip bestaat uit vijftien cijfers. De eerste drie getallen “528” geven aan dat het gaat om een kat uit Nederland. In een database zijn de geregistreerde gegevens af te lezen. Het is dus niet alleen belangrijk om je kat te chippen, je moet de gegevens in de database ook actueel houden. Bijvoorbeeld een adreswijziging moet doorgegeven worden.

Wat kost het chippen van een kat?

De hoogte van de kosten kunnen verschillen per dierenarts. De ene zal €20,00 vragen terwijl de andere een rekening van €40,00 neer kan leggen. Het zijn eenmalige kosten, want de chip gaat levenslang mee. De kosten voor het registreren van de chip in het register kost eenmalig €4,50.

Wat kost het chippen van een kat?
3 door 131 stemmen

Gevonden op: kosten chippen kat, kat chippen, kat chippen kosten, chippen kat, kat laten chippen, chippen kat kosten, kosten kat chippen, wat kost chippen kat, kat chippen prijs, wat kost een kat chippen