Verzekering afsluiten voor je kat – Wat krijg je uitgekeerd?

Kattenverzekeringen zijn moeilijk te vergelijken. Alleen op prijs vergelijken is eenvoudig, maar wij vergelijken niet alleen op prijs. De kwaliteit is namelijk belangrijker. Je hebt weinig aan een kattenverzekering als je de rekening van de dierenarts niet of maar gedeeltelijk uitgekeerd krijgt. Krijg je bijvoorbeeld een vergoeding bij sterilisatie en vaccinatie?

Is sterilisatie meeverzekerd?

Vaak is sterilisatie deels mee te verzekeren in een kattenverzekering. De basisverzekering kent bijvoorbeeld geen vergoeding en de uitgebreidere dekkingen bij de verzekeraars wel. De meest aantrekkelijke kattenverzekering biedt OHRA. Deze verzekeraar biedt verschillende dekkingen. In de goedkoopste variant volgt er geen uitkering voor sterilisatie en bij de iets duurdere wel. De vergoeding bedraagt 60% van de kosten. Bijvoorbeeld in de kattenverzekering van de HEMA is sterilisatie en castratie niet meeverzekerd. Let hierop bij het afsluiten van een kattenverzekering.

Is vaccinatie meeverzekerd in de kattenverzekering?

Om jou een indruk te geven hebben wij weer de twee goedkoopste verzekeringen tegen het licht gehouden. Bij OHRA is vaccinatie meeverzekerd met een maximale uitkering van €50 per jaar. Bij de uitgebreidere verzekeringen kan de vergoeding oplopen tot €100. In de kattenverzekering van de HEMA kun je vaccinatie meeverzekeren. Hiervoor moet je dus wel kiezen voor een aanvullend pakket.

De kwaliteit van de dekkingen in de verzekeringen hebben wij beoordeeld door middel van sterren van 0 tot 5. Ook of er wel of niet dekking bestaat tegen kosten voor vaccinatie en sterilisatie weegt hierin mee. Kiezen voor de kattenverzekering met de hoogste kwaliteit is zeker een aanrader.

Mobiele versie afsluiten