Speeddaten met een asielkat

Pas geboren katjes zijn vaak wel eenvoudig aan de man te brengen. Voor asielkatten is het een ander verhaal. Dit wordt mede veroorzaakt doordat potentiële baasjes niet weten wat ze in huis halen met een asielkat. Hier heeft de Dierenbescherming iets op gevonden. Het speeddaten met katten door samen een hapje te eten.

Asielkatten moeten ook een kans krijgen. Maar het moet wel klikken tussen de kat en het baasje. Kennismaken in het asiel geeft geen goed beeld van het dier. Tijdens een speeddate kun je goed kennismaken met een kat.

In Eindhoven organiseerde de Dierenbescherming een speeddate-avond. Het dierenasiel was omgetoverd tot een restaurant met de naam “Purr”. Met de kwaliteit van het eten zat het ook wel goed. Het eten werd namelijk bereid door chefkok Adrian Zarzo van het sterrenrestaurant Zarzo. De bezoekers aan het diner wisten niet wat er ging gebeuren. Ze kregen uitsluitend te horen dat ze zouden dineren met een onbekende. In eerste instantie een vreemd idee om te dineren in een omgetoverde asiel.

De insteek was om de asielkatten een kans te geven, maar de media-aandacht is natuurlijk ook goed. Onterecht wordt er vaak negatief gedacht over asielkatten. Het zijn vaak geen katten waar iets mis mee is. De meeste van deze katten hebben gewoon de pech gehad dat ze niet bij de juiste mensen terecht zijn gekomen. Door deze ludieke actie wordt er weer aandacht geschonken aan asielkatten.

Mobiele versie afsluiten