Keuze huisdier toont je persoonlijkheid

De keuze voor een huisdier zegt iets over je persoonlijkheid

Ongeveer 55% van de Nederlandse gezinnen heeft een huisdier. In de meeste gevallen gaat het om een kat (25%) of een hond (20%). Welk huisdier het beste bij jou past is afhankelijk van je persoonlijkheid. Volgens Welingelichtekringen.nl zegt bijvoorbeeld de keuze voor een kat iets over jou.

Wat zijn eigenschappen van aan kattenliefhebber?

Uit een studie van de Amerikaanse Carroll University blijkt dat kattenmensen creatief en avontuurlijk zijn. Aan de andere kant hebben ze ook meer bevestiging nodig. In vergelijking met andere huisdieren zijn baasjes van katten vaak jonge mensen. In vergelijking met hondenmensen zijn ze introverter en slimmer.

Wat zijn eigenschappen van aan hondenliefhebber?

Eigenaren van honden zijn vaak gezonder en beter bestand tegen stress. Dit wordt natuurlijk mede veroorzaakt doordat er veel met de hond wordt gelopen. Vergeleken met de kattenliefhebbers zijn ze extraverter en vriendelijker.

Honden en katten geven rust en maken gelukkiger

Het hebben van huisdieren zorgt er voor dat er altijd iemand in huis is. Als je thuiskomt zit de hond en in mindere mate de kat al op je te wachten. Aandacht geven en er liefde voor terug krijgen is zeer dankbaar. Dit brengt een stukje levensgeluk met zich mee.

Welke karaktereigenschappen passen bij reptielen en amfibieën?

Uit een onderzoek van de Universiteit van Hertfordshire komt naar voren dat houders van deze dieren het meest onafhankelijk zijn van alle huisdierenbezitters. Ook zijn deze mensen gemiddeld minder gericht op andere mensen.

Het zijn onderzoeken waar je verder niets mee kunt, maar het is wel interessant om te lezen. In veel gevallen klopt het waarschijnlijk ook nog als je kijkt naar huisdierenbezitters in jouw eigen omgeving.

Mobiele versie afsluiten