Kattenverzekering afsluiten

Heeft het zin om een verzekering voor je kat af te sluiten? Consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond geven aan dat wij Nederlanders eigenlijk zijn oververzekerd. In Nederland heeft slechts 4 procent een huisdierenverzekering. In andere landen is dit aandeel groter. Zo verzekeren in het Verenigd Koninkrijk maar liefst 20 procent van de consumenten hun huisdier, en is dit percentage 75 procent in Scandinavië. De vraag komt op of die buitenlandse consumenten nou verstandig zijn, of dat wij zouden moeten nadenken om ons beter te verzekeren.

Meningen lopen uiteen over nut huisdierenverzekering

Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat de meningen sterk verdeeld zijn. Huisdierenbazen die zich hebben verzekerd, zijn in diverse gevallen zeer positief omdat zij een goede vergoeding hebben gekregen bij een medisch geval. Andere baasjes van katte zijn daarentegen negatief omdat de dekking niet toereikend is voor de bij hun opgetreden omstandigheden. Het gaat er derhalve vooral om goed na te denken en te kijken welke dekking je wilt hebben.

Verdiep je in de dekking

Kijk bij de verschillende dierenverzekeraars vooral welke dekking er geldt, dus welke situaties en voorvallen er zijn verzekerd. Let daarbij er vooral op wanneer een ingreep medisch nodig wordt geacht. Daarnaast is van belang hoe hoog de uitkering is en welk eigen risico geldt. Zo voorkom je teleurstellingen. Bijvoorbeeld doordat je je kat laat behandelen voor een ziekte, en dat je slechts een klein gedeelte vergoed krijgt.

Kat soms in bepaalde gevallen al verzekerd met inboedelverzekering

Daarbij geeft de Consumentenbond als tip dat je zeker even moet kijken in hoeverre je huisdier is verzekerd onder je inboedelverzekering. Bij diverse inboedelverzekeringen is in algemene zin de ‘schade aan huisdieren’ reeds verzekerd. Je bent dan niet zo uitgebreid verzekerd als bij een huisdierenverzekering, maar in sommige gevallen kan deze dekking uitkomst bieden. Je kan er dus niet op vertrouwen dat je kat al verzekerd is via een lopende verzekering.

Vergelijk huisdierenverzekeringen voor je kat

Bekijk het aanbod aan huisdierenverzekering en check welke situaties worden gedekt. De meeste huisdierenverzekeringen bieden een uitgebreid pakket aan dekkingen, waarmee je er zeker van bent dat je kat in geval van ziekte of een ongeval medisch kan worden geholpen en deze kosten zijn gedekt. Bekijk ons overzicht van huisdierenverzekeringen.

2 gedachten over “Kattenverzekering afsluiten”

  1. Geachte heer mevrouw, Bij mijn kat is onlangs diabetes vastgesteld. Is het nog steeds mogelijk om haar te verzekeren en dezelfde voordelen te hebben? Als u meer details zou willen geven, zou dat zeer op prijs worden gesteld. Ter info, het is een vrouwelijke kat van 14 jaar oud. Dank u. Vriendelijke groeten,
    Diana

  2. Hallo Diana, Naar onze informatie is het niet eenvoudig om een ​​kat te verzekeren als deze eenmaal diabetes heeft. U kunt dit bij de diverse verzekeringsmaatschappijen navragen. Met vriendelijke groet,
    Redactie Kattenverzekering.org

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *