Kattenluikje

Is het nodig om een kattenluikje te plaatsen? In de eerste maanden heeft uw kat of poes nog niet veel behoefte om op eigen tijden naar buiten te gaan. Uw kat zit rustig binnen, en komt overdag af en toe buiten. Maar als uw kat de pubertijd bereikt en ouder wordt, heeft hij of zij de behoefte om meer buiten ‘rond te zwerven’. Het is dan vervelend als uw kat ‘s-avonds laat niet thuis is, en u sluit de deuren en ramen. Hoe kan uw kat dan nog ‘s-nachts binnenkomen?

Een kattenluikje biedt uitkomst voor het geval uw kat graag zelf buiten loopt. Er zijn vele soorten en maten kattenluikjes te koop. U dient wel allereerst te kijken of uw deur geschikt is om een kattenluik in te plaatsen.

Tegenwoordig zijn er intelligente kattenluiken te koop, die uw kat herkennen. Zo voorkomt u dat er andere katten ongewenst in uw huis komen. De kat wordt herkend door middel van een halsband met een infraroodzender of zagneetsleutel. Sinds steeds meer katten worden gechipped, kan het luikje de kat eenvoudig herkennen aan die microchip (RFID).

Een normaal kattenluik heeft u al voor euro 30,00. En een kattendeur met microchip-herkenning koopt u voor rond de euro 90,00.

Mobiele versie afsluiten