Kattengedrag

Uit het gedrag van een kat valt veel af te leiden. Enerzijds kun je uit gedrag afleiden wat voor type baas de kat heeft. Heel vaak is het gedrag van een kat namelijk gekopieerd van zijn baas. Een agressieve kat heeft vaak een baas die veel in paniek is of heel angstig is. Een hele rustige kat heeft vaak een heel ontspannen en relaxte baas. Voor het gedrag van de kat is ook van belang hoe hij door zijn baas wordt behandeld. Het is ook van belang dat we onze kat heel goed begrijpen.

Kopjes geven goed teken

Een van de belangrijke signalen waaruit je de gevoelens van een kat kunt halen zijn bijvoorbeeld het geven van kopjes. Als katten namelijk heel veel kopjes geven dan voelt deze zich heel veilig en blij.

Sproeien minder goed teken

Een kat is daarentegen niet gelukkig indien deze veel plast of sproeit in huis. Een reden hiervoor kan zijn dat je kat heel gestrest is. De komst van een baby of een andere kat kan een heel belangrijke stressfactor zijn. Ook een verandering in de dagelijkse routine kan stress bevorderend zijn. Als een kat zich heel duidelijk anders gedraagt dan anders is altijd wel van belang om de kat door de dierenarts te laten nakijken.

Verzeker je tegen hoge kosten dierenarts

Dierenartskosten kunnen onverwachts snel oplopen. Het is dan ook heel handig om de kat te verzekeren en een kattenverzekering af te sluiten. Vergeet bij het afsluiten van een kattenverzekering niet de polisvoorwaarden en de daarbij behorende dekkingen te vergelijken met de verschillende kattenverzekering die worden aangeboden.