Kat kopen

Overweegt u om een kat te kopen? Bedenk dan goed of u wel geschikt bent om een baasje van een kat te zijn. Heeft u er genoeg tijd voor? Bent u bereid om uw kat of poes lang te houden? Een kat kan zeker 15 jaar oud worden. Het is dus zeker een beslissing voor een lange termijn.

Wil ik een kat?

Er zijn veel tips om te bepalen of u geschikt bent om een kat te hebben. Het allerbelangrijkste is dat u niet impulsief handelt, maar weloverwogen een keuze maakt.
– Ben ik geschikt voor een kat?
– Ben ik vaak genoeg thuis om een kat te verzorgen?
– Heb ik genoeg geld om een kat te verzorgen?
– Is mijn huis geschikt voor een kat?
– Wat is de juiste kat voor mij?

Huisdierentest

Om terug te komen op de allereerste en belangrijkste vraag; ben ik geschikt voor een kat. Weet u niet zeker of u een kat wilt of kunt houden? Zeer behulpzaam is de huisdierentest van de Dierenbescherming. Aan mensen die overwegen een kat in huis te nemen, worden goede vragen gesteld om te bepalen of ze echt geschikt zijn voor het houden van een kat. Zeker een aanrader!

Opvoeden van een kat

Heeft u inmiddels besloten dat u een kat wilt, kijk dan op internet voor tips voor het opvoeden van een kat. Bedenk dat kattenkwaad niet voor niets een woord is in de Dikke Van Dale. Aan meubels of behang krabben, aarde uit de bloempotten halen of op het aanrecht of op tafel springen; het zijn de normaalste zaken van de wereld voor een levendige en enthousiaste kater of poes.