Je kat verzekeren tegen medische kosten, of toch sparen?

Als je kat ziek is wil je er alles aan doen om ervoor te zorgen dat hij of zij weer beter wordt. Moet je een verzekering afsluiten om de medische kosten te kunnen dragen? Of is het juist verstandiger om ervoor te sparen? Wat is wijsheid?

Onder andere door de goede medische zorg worden onze katten steeds ouder. Bij ziekte en aandoeningen van zijn wij graag bereid om geld uit te geven om ze weer beter te maken. Om deze kosten te kunnen dragen, kun je een spaarbuffer opbouwen. Wij gaan jou uitleggen dat sparen niet de oplossing is.

De hoogte van de medische kosten zijn niet in te schatten

In Nederland is de zorgverzekering voor mensen verplicht gesteld, en dat is niet voor niets. Door ziekte of een ongeval kunnen de kosten voor medische zorg flink oplopen. Voor onze huisdieren geldt eigenlijk hetzelfde. Eén keer per jaar een consult bij een dierenarts zijn niet de kosten, maar wat als er dure medische behandelingen noodzakelijk zijn? Voor medische kosten kun je niet sparen. Je weet namelijk niet wanneer ze ontstaan. Je kunt wel jaren achter elkaar hoge kosten moeten maken.

Voor nog geen tien euro per maand kun jij je kat verzekeren

Door kattenverzekeringen te vergelijken kun je veel geld besparen. De hoogte van de maandelijkse premie varieert namelijk van iets onder de tien euro tot maximaal ruim twintig euro per maand, exclusief assurantiebelasting. (Wij laten in onze vergelijking zien wat uiteindelijk de maandelijkse kosten zijn als je € 50,- per jaar declareert, daarom zijn de in onze vergelijking vermelde kosten ietsje hoger.) Voorkom dat je zelf voor hoge kosten komt te staan. Zorg voor goede medische zorg voor je kat door een verzekering af te sluiten.

Het Nibud heeft een goed artikel om te kijken of je verzekeringen wel echt nodig hebt.

Mobiele versie afsluiten