Je kat koel houden met warm weer

Katten zoeken bij warm weer zelf al plekjes op om de warmte van de zon te ontlopen. Als baasje kun je jouw kat helpen om verkoeling te krijgen. Wij delen graag een aantal tips met jou.

Pas op met het vervoeren van je kat

Bij hoge temperaturen kunnen katten bevangen worden door de hitte. Oververhitting is gevaarlijk voor katten. Laat een kat bijvoorbeeld niet in een hete auto achter. Ook niet met het raam een stukje open. In een auto kan de temperatuur oplopen tot maar liefst 60 graden. Oververhitting kan zelf dood tot gevolg hebben.

Zorg voor voldoende schaduwplekjes

Een kat zoekt bij hoge temperaturen buiten zelf al een schaduwplekje op. Heeft jouw kat niet de mogelijkheid om buiten vrij te lopen? Zorg dan in ieder geval voor koele schaduwplekjes voor jouw kat.

Zorg voor voldoende drinkwater

Je kunt een kat niet dwingen om te drinken, maar dat hoeft gelukkig ook niet. Je kat weet zelf wel wanneer hij of zij moet drinken. Zorg er in ieder geval voor dat er voldoende water beschikbaar is. Ververs het water regelmatig.

Je kat natgooien

Je kat besproeien met water helpt tegen de warmte, maar waarschijnlijk wordt het niet gewaardeerd. Katten vinden het namelijk meestal niet prettig. Probeer je kat niet af te koelen met ijskoud water. Koud water zorgt er namelijk voor dat bloedvaten samentrekken. Hierdoor kunnen ze weer moeilijker hun lichaamswarmte kwijt.