Hoe zieke kat herkennen

Hoe zie je of je kat ziek is? Op welke symptomen kan je letten om te zien of je kat of poes ziek is? Dierenketen Petsplace heeft een aantal tips op een rij gezet om een zieke kat te herkennen.

  • Gedrag: Verandert het gedrag van je kat plots? Is je kat anders dan anders? Dan kan dit een teken zijn van ziekte. De ademhaling, veel miauwen, lusteloos en weinig eten kunnen symptomen zijn. Let in elk geval op het voorkomen van uitdroging.
  • Huid en vacht : Wast je kat zich niet meer goed, is het tandvlees niet meer mooi roze of heeft je kat een doffe vacht? Ook dat kunnen signalen zijn van een verminderde weerstand of ziekte. Of likt je kat zich juist heel vaak? Dit kan veroorzaakt worden door parasieten of door een allergie.
  • Spijsvertering & blaas: Geeft je kat over, of wijkt de ontlasting af van de normale stoelgang? Je kat kan wormen hebben of een ander probleem. Ook als je kat veel drinkt of opeens onzindelijk is, kan er wat aan de hand zijn.
  • Verwonding: Katten kunnen ’s nachts nogal eens erop uit gaan, en met andere katten in contact komen of vechten. Eventuele verwondingen zijn niet altijd direct zichtbaar, maar uiten zich wel in anders bewegen.
  • Infectie: Heeft je kat tranende ogen of continue een erg natte neus? Je kat kan verkouden zijn.

Voor al deze punten geldt; heb je twijfels, dan is dat vaak niet voor niets. Ga voor de zekerheid langs bij de dierenarts. Heb je een huisdierenverzekering voor je kat? Dan zijn de kosten vaak gedekt. En voorkomen, of tijdig erbij zijn, is ook hierbij beter dan te laat genezen.

Huisdierenverzekeringen

Meer weten over het verzekeren van uw kat voor ziektekosten? Bekijk de volgende kattenverzekeringen:

Mobiele versie afsluiten