Hoe wordt de hoogte van de kattenverzekeringspremie berekend?

Veel consumenten twijfelen of het afsluiten van een kattenverzekering echt noodzakelijk is. Vaak wordt ervoor gekozen om geen verzekering af te sluiten en de eventuele (medische) kosten zelf te dragen. Hierbij vergeten kattenbezitters alleen dat de medische kosten, zelfs al betreft het alleen een consult bij de dierenarts, flink in de papieren kan lopen.

Doordat er steeds meer aanbieders van kattenverzekeringen zijn, is de verzekering de laatste jaren een stuk goedkoper geworden. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer kattenbezitters ervoor kiezen om een goedkope kattenverzekering af te sluiten. Voordat je de kattenverzekering afsluit, is het belangrijk om de verschillende aanbieders goed te vergelijken. De hoogte van de premie is van verschillende factoren afhankelijk.

Welke informatie gebruik de verzekeraar voor het berekenen van de premie?

De hoogte van de premie van de kattenverzekering wordt doorgaans gebaseerd op het geslacht, het ras en de geboortedatum van de kat. Daarnaast kan in enkele gevallen de postcode ook van invloed zijn op de hoogte van de maandelijkse premie. Na het invullen van de gegevens, zie je direct hoe hoog de maandelijkse premie voor jouw kattenverzekering is.

Wat is er precies verzekerd?

Wat er precies verzekerd is, is afhankelijk van de verzekeraar. Als uitgangspunt hebben we verzekeraar PetPlan genomen. Bij Petplan zijn de medische chronische aandoeningen van jouw kat volledig verzekerd. Ook is fysio- en gedragtherapie voor jouw kat volledig gedekt onder deze verzekering. Met een kattenverzekering van Petplan is jouw kat daarnaast in heel Europa verzekerd. Mocht de kat meegaan op vakantie, dan vallen alle Europese landen gewoon onder de normale dekking.

Bij vrijwel alle aanbieders heb je een vrije dierenarts keuze, je zit dus niet vast aan een door de verzekeringsmaatschappij gekozen dierenarts. Voordat je een kattenverzekering afsluit, is het aan te raden om altijd bij de verzekeraar te kijken wat er precies verzekerd is. Op deze manier weet je precies waar je aan toe bent.