Een verplicht zorgverzekering voor katten?

Ongeveer 90% van de katten en honden is niet verzekerd. Dat hoeft geen probleem te zijn, maar wat als er hoge medische kosten gemaakt moeten worden? Wist je dat alleen al een scan tot wel €800 kan kosten? Operaties kunnen wel in de duizenden euro’s lopen. Dus redenen genoeg om je kat te verzekeren.

De rekening van de dierenarts kan hoog oplopen, maar als je kat een operatie nodig heeft, leg je het geld graag op tafel. Maar het geld moet er wel zijn. Dierenbezitters die hoge medische kosten voor de kat niet zelf op kunnen hoesten, kunnen niet anders dan een verzekering afsluiten. Misschien is het zelfs een idee om een zorgverzekering voor huisdieren verplicht te stellen.

Dierenartsrekening niet te betalen! Wat nu?

Bij een medische ingreep waar hoge kosten aan kleven, zal de dierenarts de kosten eerst doorspreken met het baasje van het dier. Dit doen ze bewust om te voorkomen dat de rekening later niet te betalen is voor de eigenaar van het dier. Als je niet genoeg geld hebt, kun je voor een moeilijke keuze komen te staan. De keuze kan zijn of je kat overlijdt, of je betaalt voor de dure medische behandeling.

Dierenliefhebbers zorgen er wel voor dat het geld op tafel komt. Je kat is een onderdeel van je gezin waarvoor je door het vuur gaat. Door een zorgverzekering voor je kat af te sluiten hoef je een dergelijke keuze niet te maken. De maandelijkse kosten vallen ook mee, dus gewoon doen.